S'han trobat 31 resultats amb els descriptors Forces i Cossos Seguretat
Comunicació d'informació entre Administracions per minimitzar l'impacte negatiu en persones en risc d'exclusió social pel llançament de l'habitatge
CNS 56/2021
Els tractaments de dades a què es refereix la proposta de protocol examinada s’adeqüen a la normativa de protecció de dades, sens perjudici de les consideracions efectuades en aquest dictamen i les que pugui efectuar, com a autoritat de control competent per als tractaments amb finalitats jurisdiccionals, el CGPJ. Tanmateix, és necessari revisar i modificar el formulari d’obtenció del consentiment de l’annex 1 del protocol en el sentit apuntat en l’apartat IV del dictamen.
21/01/2022
- AUTORITATS PROTECCIÓ DADES
- Autoritat Catalana Protecció Dades
- Àmbit actuació
- CESSIÓ O COMUNICACIÓ DE DADES
- Administració pública
- Administració autonòmica
- Forces i Cossos Seguretat
- Jutges i tribunals
- PRINCIPIS
- Principi finalitat
- Principi licitud
- Consentiment
- Missió en interès públic o exercici de poders públics
- Obligació legal
Comunicació de dades.
IP 270/2020
S'arxiva perquè la comunicació de la policia local als mossos d'esquadra, de la dada del domicili particular del policia local que va emplenar un atestat per tal que els mossos d'esquadra li puguin practicar una citació judicial com a testimoni, es considera legitimada pel principi de cooperació i col·laboració entre les forces i cossos de seguretat en exercici de les funcions que desenvolupen com a policia judicial.
17/12/2021
IP 25/2021
S'arxiva la denúncia, ja que no s'ha pogut acreditar l'origen de la informació ni la seva publicació al perfil de Twitter.
La persona denunciant es queixava que des d'un perfil determinat de Twitter es va publicar informació sobre els seus antecedents penals, així com la seva fotografia. Afirmava que el perfil de Twitter estava gestionat per mossos d'esquadra. Però de la informació aportada (una captura de pantalla d'un missatge de WhasApp que una tercera persona hauria enviat a la seva filla, el qual contenia la fotografia de la persona denunciant i la informació denunciada), no constava l'autoria del mateix, ni tampoc es veia que fos un tuit.
L'Autoritat va iniciar una fase d'investigació prèvia per esbrinar els fets denunciats i va poder constar que el compte denunciat havia estat suspès per la xarxa social per contravenir les condicions d'ús de Twitter, que des de distints perfils d'usuari s'havien fet diversos tuits similars als fets denunciants i que la informació sobre els antecedents penals i la fotografia també havia estat publicada per diversos mitjans de comunicació digitals. Tot feia pensar que l'origen de la informació es trobava en les publicacions dels diaris digitals i en el debat d'opinió posterior sobre els fets noticiables que va tenir lloc en Twitter. En aquest cas, no es va poder determinar qui estava darrere el perfil de Twitter denunciat, perquè el compte estava suspès i no es podia accedir a cap informació.
14/07/2021
Accés de la policia judicial a informació municipal
CNS 29/2021
D’acord amb la legislació aplicable en el moment d’emetre el present dictamen, l’article 22 de l’LOPD constituiria la base legítima del tractament de dades consistent en la comunicació d’informació a la policia judicial necessària per a una investigació concreta, incloent la comunicació de dades especialment protegides. Pel que fa a les dades del padró (volants d’empadronament i volants de convivència) dels residents en un edifici es pot considerar adequada a les finalitats del tractament i no excessiva. Ara bé, la petició de la informació obrant a les bases de dades municipals, sense concreció de la informació necessària per a les finalitats de la investigació judicial portada a terme, pot resultar desproporcionada. En aquest cas es recomana a l’ajuntament sol·licitar a la policia judicial una concreció que justifiqui la informació sol·licitada. A la mateixa conclusió s’arribaria per aplicació de la LO 7/2021, vigent a partir del proper 16 de juny de 2021.
09/06/2021
Comunicació als Mossos d'Esquadra de l'informe mèdic d'un pacient víctima d'un intent d'homicidi
CNS 20/2021
La policia Mossos d’Esquadra pot obtenir dades de salut d’una persona, inclòs el número de l’habitació en la que està ingressada, sense el seu consentiment únicament quan actuïn exercint funcions de policia judicial en el marc d’una investigació concreta. En el cas que la sol·licitud dels Mossos d’Esquadra no sigui prou clara als efectes de determinar el compliment dels requisits establerts a l’article 22.3 LOPD, el centre sanitari pot sol·licitar un aclariment.
26/03/2021
Lliurament del comunicat de lesions als agents de les Forces i Cossos de Seguretat
CNS 15/2021
Les FFCCS poden obtenir una còpia del comunicat de lesions, incloses les lesions vinculades a situacions de violència de gènere o d’agressions a menors, sense el consentiment del titular de les dades, quan actuïn exercint funcions de policia judicial per a una investigació concreta. El lliurament a agents de les FFCCS del comunicat de lesions en sobre tancat i segellat quan l’interessat no se’n pugui fer càrrec pot ser un procediment adequat a la normativa de protecció de dades sempre que tingui com a finalitat només el seu dipòsit fins al moment en que la persona interessada pugui fer-se’n càrrec. Això, sens perjudici que poden ser més a recomanables altres pràctiques com ara indicar a la persona afectada que pot obtenir una còpia del comunicat accedint a la seva història clínica.
26/03/2021
Exigibilitat de requeriment per escrit per a que un Ajuntament cedeixi dades a agents del cos de Mossos d'esquadra per a una investigació
CNS 50/2020
En el cas analitzat l’Ajuntament estaria obligat a comunicar la informació que resulti pertinent per a les finalitats previstes en l’article 22.2 LOPD quan hi hagi un perill real per a la seguretat pública o la investigació i persecució de delictes per part dels cossos policials. Tot i que no hi ha en la normativa estudiada una previsió expressa sobre l’obligació de formalitzar la sol·licitud d’informació necessàriament per escrit, resulta justificat que la sol·licitud d’informació del cos policial es concreti per escrit, atesa l’obligació que recau sobre l’Ajuntament de donar compliment al principi de responsabilitat proactiva. La comunicació de dades personals sense que es compleixin els principis de protecció de dades, pot ser constitutiva d’una infracció per vulneració dels dits principis (art. 83.5 RGPD).
04/02/2021
Creació d'una xarxa supramunicipal per a l'intercanvi d'informació policial
CNS 43/2020
La implementació d’un sistema d’informació com el proposat requereix definir les responsabilitats dels diferents agents implicats per determinar les respectives obligacions i responsabilitats. Si bé existeix habilitació per a l‘intercanvi d’informació entre els diferents cossos policials, sempre d’acord amb la coordinació feta pel Departament competent en matèria de policies locals, cal respectar els principis de qualitat i d’exactitud de les dades i, prèvia anàlisi de riscos, determinar les mesures de seguretat adequades.
30/11/2020
Comunicació per part d'un centre sanitari de determinades patologies dels aspirants a cossos i forces de seguretat
CNS 11/2020
La previsió continguda a l’apartat 6 de l’article 22 de la Llei 10/1994, d’11 de juliol de la policia de la Generalitat Mossos d’Esquadra, no constitueix una habilitació per a la comunicació a l’Escola de Policia de Catalunya de dades de salut d’un aspirant a policia per part de l’entitat o dels professionals que participen en la seva atenció mèdica, ja sigui del fet que aquesta persona ha rebut tractament, ja sigui de la patologia concreta per la qual ha estat tractat. Això sens perjudici que si el professional té coneixement de la comissió d’un delicte hauria de posar-lo en coneixement del Ministeri Fiscal o l’òrgan jurisdiccional competent.
09/04/2020
LLiurament d'informació policial a un notari per localitzar una persona determinada
CNS 43/2019
D’acord amb l’article 461-12 de l’CCC, recau sobre els notaris una obligació legal per tal que, a petició de qualsevol interessat en el procés successori, requereixi personalment al cridat per tal que accepti o rebutgi l’herència. La utilització per part dels Notaris de les dades que consten a la Direcció General de Policia, per a efectuar aquell requeriment es pot adequar a la normativa de protecció de dades. No obstant això, des del punt de vista de protecció de dades, convindria que la consulta als fitxers policials s’efectués un cop esgotades altres possibilitats de consulta d’altres bases de dades de titularitat pública que tenen una finalitat que s’adequa més amb el tractament objecte de la consulta, com podria ser la base de dades de l’INE.
27/09/2019
Total de pàgines: 4