La persona interessada té dret que es rectifiquin les seves dades personals quan siguin inexactes o incompletes, sense dilació indeguda i com a màxim en el termini d’un mes.
A la sol·licitud de rectificació cal indicar a quina dada o dades es refereix la rectificació, i quina és la correcció. La sol·licitud ha d'anar acompanyada de la documentació justificativa, si escau. En aquest sentit, les dades incompletes es poden completar amb una declaració addicional.
El responsable del tractament ha de comunicar la supressió del tractament a cadascun dels destinataris als quals s’hagin comunicat les dades suprimides, tret que sigui impossible o suposi un esforç desproporcionat.
Qui el pot demanar
És un dret personalíssim i l’ha d’exercir la mateixa persona interessada o un tercer per representació, davant el responsable del tractament.
Canals de comunicació
La persona interessada pot presentar la sol·licitud d’exercici del dret mitjançant:
- e-TRAM: a la seu electrònica, a través del tràmit "Exercici de drets en els tractaments de dades realitzats per l’APDCAT”.
- Presencialment: cal utilitzar la versió imprimible, emplenar-la amb signatura manuscrita i presentar-la al Registre d’entrada de documents de l’APDCAT (Gran Via de les Corts Catalanes, 635, 1a planta, 08010 Barcelona, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h), o per qualsevol dels altres mitjans a què es refereix l’art. 16.4 de la Llei 30/2015, de l’1 d’octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.
- Per correu postal: cal utilitzar la versió imprimible, emplenar-la amb signatura manuscrita i adreçar-la a Gran Via de les Corts Catalanes, 635, 1a planta, 08010 Barcelona.
Documentació a aportar
La persona interessada ha d’aportar la documentació acreditativa de la rectificació, si escau.
Termini de resolució
La petició s’ha d’atendre en el termini màxim d'un mes, a comptar a partir de la recepció de la sol·licitud o, si és el cas, a partir del dia en què s'hagin esmenat els errors de la sol·licitud. Aquest termini es pot prorrogar dos mesos més, tenint en compte la complexitat i el nombre de sol·licituds.
Si la sol·licitud d’exercici del dret no s’atén en el termini indicat o es denega, la persona interessada pot interposar una reclamació a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades per iniciar el procediment de tutela dels drets, d’acord amb l’art. 16 de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.
Preu
Sense cost per a la persona interessada.