L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ADPCAT) i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) organitzen el 22 de novembre una jornada de debat al voltant de l'impacte en la protecció de dades de les tecnologies d'intel·ligència artificial (IA), amb la participació de persones expertes dins l'àmbit internacional.
Quan
Data22.11.2024 - 22.11.2024
Afegeix al calendari de GoogleL'acte servirà per aprofundir en la metodologia d'avaluació d'impacte en els drets i llibertats fonamentals en matèria d'IA, i conèixer casos d'ús en recerca científica, la Plataforma d'analítica avançada de l'aprenentatge’, i el Model PIO: una eina que afavoreix el compliment de la normativa.
A les 9.30 hores, la directora de l'APDCAT, Meritxell Borràs, donarà la benvinguda als assistents de la jornada. A continuació, tindran lloc dues ponències amb convidats de renom internacional. D'una banda, Karina Gibert, catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech, parlarà sobre els impactes en els drets i llibertats de la IA i els reptes de futur. De l'altra, Alessandro Mantelero, catedràtic de Dret Civil e la Universitat de Torí, aprofundirà en els paral·lelismes del Reglament general de protecció de dades i el Reglament d'Intel·ligència artificial.
A més, hi haurà temps per al debat, a partir de la taula rodona ‘Metodologies d'avaluació de l'impacte sobre els drets humans en matèria d'intel·ligència artificial’, moderada pel cap de l'Assessoria Jurídica de l'APDCAT, Xavier Urios. Hi participaran, a més d'Alessandro Mantelero, Ruben Ortiz, delegat de protecció de dades (DPD) de la Universitat de Barcelona; Cristina Guzmán, DPD de la Universitat Politècnica de Catalunya; i Alexandra Lillo, tècnica jurista de l'Observatori d'Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya (OEIAC).
L'acte tindrà lloc a l'EAPC (c/ Girona, 20. Barcelona).
INSCRIPCIONS TANCADES.
La jornada es podrà seguir en directe pel canal de Youtube de l'Escola: https://www.youtube.com/live/wd6KauY0g8s