L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) organitzen una jornada el 19 de setembre, per posar de relleu la problemàtica al voltant de l'ús de neurotecnologies capaces de registrar l'activitat cerebral i l’impacte que poden tenir en la privacitat de les persones. En el marc de l'acte de cloenda del Curs de formació de delegats de protecció de dades 2024, l'expert Ignasi Beltran de Heredia exposarà els reptes de tractar neurodades, considerades dades biomètriques especialment sensibles.
Quan
Data19.09.2024 - 19.09.2024
Afegeix al calendari de GoogleCoincidint amb l'acte de cloenda del Curs de formació especialitzada de delegats i delegades de protecció de dades (DPD) 2024, l'APDCAT i l'EAPC promouen el debat sobre els possibles impactes de l'ús de neurodades en els drets de les persones, i especialment en la privacitat.
Així, el proper 19 de setembre a les 16 hores, la sala d'actes de l'EAPC (c/ Girona, 20) acollirà la conferència 'Neurotecnologia. Un repte assolible per a la protecció de dades?', de la mà de l'expert Ignasi Beltran de Heredia, catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UOC. Parlarà dels reptes de preservar el "jo inconscient", en una societat on la tecnologia defineix la nostra manera de ser, i reflexionarà al voltant del dret a la protecció de dades i la seva capacitat per protegir-nos davant dels riscos de les neurotecnologies. Seguidament, cap a les 17 hores hi haurà temps per al debat sobre altres qüestions, com ara la possibilitat de generar estímuls que modifiquin el comportament de la persona o el risc que altres "pensin" per nosaltres, emprant aquestes tecnologies.
Posteriorment, la directora de l'APDCAT, Meritxell Borràs, serà l'encarregada de lliurar els certificats als DPD que han superat el curs en aquesta edició.
La sessió és oberta a la ciutadania i les places són limitades. Cal inscripció prèvia, enviant un correu a jornades.apdcat@gencat.cat.