La intel·ligència artificial (IA) és cada cop més present en la nostra societat. Entesa en un sentit ampli, la podem veure com una eina de suport a la presa de decisions en qualsevol àmbit. Aquest suport en la presa de decisions afecta, i de manera molt rellevant, les persones, ja que les dades i la tecnologia dibuixen perfils i patrons que serveixen per decidir i influir-hi directament.
Per a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, l’evolució tecnològica es basa en l’ús massiu i intensiu de dades, i cal trobar les eines adequades per protegir els drets i llibertats de les persones.
En aquest context, ha elaborat l’informe “Intel·ligència artificial. Decisions Automatitzades a Catalunya”, un ambiciós treball de recerca i divulgació que neix amb la voluntat d’analitzar l’estat de la intel·ligència artificial a Catalunya des de la perspectiva de la protecció de dades de les persones. Es tracta d’un treball pioner sobre la situació de la intel·ligència artificial a Catalunya, analitzada des de l’òptica ètica i de les dades personals. Més concretament, l’estudi es centra en els algorismes de decisió automatitzada.
Destaquem