Acte de lliurement al Parlament de Catalunya

La M. Hble. Sra. Núria de Gispert lliura un guardó al representant d'Infoself Girona SL, distingit amb un accèssit

La M. Hble. Sra. Núria de Gispert lliura un guardó al representant d'Infoself Girona SL, distingit amb un accèssit

La M. Hble. Sra. Núria de Gispert lliura el premi als representants de l’empresa SISinf SL

La M. Hble. Sra. Núria de Gispert lliura el premi als representants de l’empresa SISinf SL

Premi protecció de dades en el disseny 2013
Sra. M. Àngels Barbarà, directora de l’APDCAT i Sr. Giovanni Buttarelli, supervisor europeu adjunt de Protecció de Dades

Sra. M. Àngels Barbarà, directora de l’APDCAT i Sr. Giovanni Buttarelli, supervisor europeu adjunt de Protecció de Dades

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha convocat la primera edició del Premi de Protecció de Dades en el Disseny.  Els premis han estat lliurats en un acte celebrat en el Parlament de Catalunya i presidit per la Molt Hble. Sra. Núria de Gispert.

El jurat, presidit per la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), la Sra. M. Àngels Barbarà, ha atorgat el primer Premi Protecció de Dades en el Disseny al projecte TESIShce, de l'empresaSisinf, amb seu a Sabadell, dedicada al software de gestió per a clíniques i hospitals, així com un guardó al projecte iEducació de l’empresaInfoself Girona SL, dedicada al sector de les noves tecnologies de la Informació i de les Comunicacions (TIC), que va ser distingida amb un accèssit.

El projecte TESIShce de l’empresa SISinf SL és una solució per a la gestió assistencial de la història clínica electrònica per a centres mitjans i grans, integrada a l’HC3 (història clínica compartida a Catalunya). Incorpora un sistema d’accés basat en usuaris/perfils, que en permet la traçabilitat i especialment un sistema perquè els pacients puguin determinar el nivell de protecció de la seva informació, ja sigui perquè reben avisos quan un professional accedeix a la seva història clínica o perquè poden decidir qui pot accedir a aquestes dades.

El projecte iEducació, de l’empresa Infoself Girona, és una intranet per a la gestió acadèmica i de recursos de centres docents i per a la comunicació entre personal docent, alumnes, pares d’alumnes i centre. Incorpora un gestor de privacitat de l’aplicació i d’altres funcions relacionades amb la protecció de dades (assistent per al canvi de paraules de pas, gestor d’incidències, registre d’accessos, exercici de drets arco, espai per a l’emmagatzematge de documents d’informació sensible i gestió de cookies, entre altres).

L'APDCAT ha convocat per primer cop aquest premi en el marc de la commemoració del desè aniversari de la posada en funcionament de l’entitat.

L'acte de lliurament dels premis es va fer en el decurs de la jornada 'La reforma de la normativa europea de protecció de dades', organitzada per l’APDCAT coincidint amb la celebració del desè aniversari de la posada en funcionament de l’entitat. El supervisor europeu adjunt de protecció de dades, el Sr Giovanni Buttarelli, va fer una conferència sobre la reforma de la normativa europea de protecció de dades i la importància de la privacy by design.

Les empreses que també van presentar els seus projectes per optar al Premi Protecció de Dades en el Disseny 2013 son:

  • BRIDGE TECHNOLOGIES, LTD
  • INNOVERY ESPAÑA S.L.U.
  • STAITEX-CONFIDENCE DATA
  • PRIVIUS IN MIND S.L.
  • SOFTWARE, S.L.
  • GMV SOLUCIONES GLOBALES INTERNET SAU
  • SEGURDADES

Des de l’APDCAT felicitem als premiats en l’edició de 2013 i agraïm totes les candidatures presentades.

 

Fecha de actualización:  13.01.2017