• Imprimeix

Més de 4.000 nens i nenes es converteixen en cracks online a la Ciutat dels Somnis

09/01/2018 09:01

Més de 4.000 nens i nenes de 4 a 12 anys han participat en les activitats sobre protecció de dades i privacitat, organitzades per l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades dins del parc tecnològic de la Ciutat dels Somnis.  

Amb el lema “Mou-te amb tranquil·litat per Internet”, l’APDCAT ha impartit dos tallers, dissenyats perquè els més petits de la casa entenguin la importància de navegar de forma segura per Internet.

Conscients de la importància de la formació dels menors en la privacitat i la protecció de dades, l’Autoritat tanca un any dedicat a l’educació del menors en aquesta matèria. La participació de l’APDCAT a la Ciutat dels Somnis se suma a les sessions formatives sobre privacitat i protecció de dades que imparteix durant tot l’any a centres educatius de tot Catalunya.

Al llarg de 2017, més de 1.500 alumnes han participat a les activitats formatives. Aquestes sessions de formació s’han combinat amb una intensa tasca divulgativa sobre el nou Reglament general de protecció de dades (RGPD), que serà de compliment obligat a partir del mes de maig de 2018.

Què són les dades personals, per què és important protegir-les i com poden fer-ho des de tan petits han estat algunes de les preguntes i inquietuds més escoltades a l’espai de l’Autoritat a la Ciutat dels Somnis.

M. Àngels Barbarà, directora de l’APDCAT, explica que “els tallers que hem organitzat al parc tecnològic de la Ciutat dels Somnis han tingut una molt bona acollida per part del públic. Els nens i nenes han gaudit amb els jocs mentre aprenien a protegir-se, i els pares també hi han mostrat molt d’interès. Aquestes actuacions les fem per tal de conscienciar els nens i nenes de la importància de defensar la seva privacitat i, en definitiva, els seus drets i llibertats”.

La Ciutat dels Somnis ha estat dedicada aquest any als oficis i les professions del present i del futur.

Enllaç al vídeo de l’activitat