• Imprimeix

Lliurament del Premi Protecció de Dades en el Disseny 2017

20/06/2017 10:06
Foto Premiats

Sr. Joan López de la Franca, soci cofundador i director de Tecnologia de Neptune Communication Solutions SL, Sra. M. Àngels Barbarà, directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, M. H. Sra. Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, Sr. Bjørn Erik Thon, comissionat de l’Autoritat Noruega de Protecció de Dades i Emiliano de Cristofaro, senior lecturer de la University College London.

Guardonat PREMI 2017

Premi Protecció de Dades en el Disseny 2017: UNIVERSITY COLLEGE LONDON pel projecte Privacy-Preserving Analytics via Scalable and Private Data Collection. Recull el premi: Emiliano de Cristofaro, Senior Lecturer (Associate Professor). M. H. Sra. Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya

ACCÈSSIT 2017

Accèssit: NEPTUNE COMMUNICATION SOLUTIONS SL per l’app de missatgeria instantània Nepcom. Recull l’accèssit: Joan López de la Franca, soci cofundador i director de Tecnologia. M. H. Sra. Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya

Lliurament de la cinquena edició del Premi de Protecció de Dades en el Disseny

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades organitza el Premi de Protecció de Dades en el Disseny des de ja fa cinc anys. S’anticipa, així, a les obligacions en matèria de protecció de dades en el disseny i de protecció de dades per defecte que ha incorporat el Reglament general de protecció de dades, aprovat per la Unió Europea i que serà de compliment obligat el mes de maig de 2018.  El Premi té com a objectiu reconèixer les solucions tecnològiques que, en matèria de protecció de dades de caràcter personal, milloren la implementació de les mesures de seguretat, faciliten el compliment de les obligacions legalment establertes, reforcen el control de les persones sobre la seva pròpia informació i, en general, faciliten la gestió de la privacitat.

En aquesta edició, el jurat ha atorgat el Premi Protecció de Dades en el Disseny 2017 a  la University College London, pel projecte Privacy-Preserving Analytics via Scalable and Private Data Collection, i l’accèssit a  l’empresa catalana  Neptune Communication Solutions SL, per l’app de missatgeria instantània Nepcom.

La solució guanyadora és una plataforma que permet garantir la protecció de les dades personals en projectes de big data. Es tracta d’un recurs en codi obert adreçat a desenvolupadors d’aplicacions, per optimitzar el tractament de grans quantitats d’informació de manera respectuosa amb el dret a la protecció de les dades personals. És evident que l’ús directe de les dades dels usuaris no permetria garantir el dret a la privacitat; per tant, cal fer ús d’un conjunt de tècniques per recopilar estadístiques a partir de grans volums de dades i garantir, alhora, la privacitat, i tot això amb un cost computacional raonable.

A més, la plataforma desenvolupada també inclou tècniques de privacitat diferencial per garantir la privadesa en les dades de sortida, que intenten trobar un punt d’equilibri entre privacitat i precisió de les dades.

El jurat del premi també ha reconegut amb un accèssit l’aplicació de missatgeria instantània Nepcom, presentada per l’empresa catalana  Neptune Communication Solutions SL. Es tracta d’una app de missatgeria per a ús empresarial que incorpora un mode confidencial i el xifratge de la informació, i que evita l’accés del servidor al contingut dels missatges.

Els guardons han estat lliurats per la M. H. Sra. Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya.