• Imprimeix

Jornada: Impacte de l’RGPD en l’àmbit social  

30/10/2018 14:10
Jornada 29 octubre 2018 -Col·legi educadors socials

La directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, M. Àngels Barbarà, va participar en l’acte organitzat pel Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) i el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC).

L’objectiu va ser donar a conèixer les novetats del Reglament general de protecció de dades (RGPD) i identificar les tasques que les entitats de l’àmbit social han de fer per adaptar-se a les noves obligacions.

Així, M. Àngels Barbarà, al llarg del seu parlament d’inauguració de l’esdeveniment, va fer referència que l’RGPD basa la concreció de les obligacions per als responsables del tractament en dos pilars: el principi de la responsabilitat proactiva i l’enfocament en el risc. Aquests dos elements defineixen les obligacions precises i la forma de complir-les.

La directora va incidir en el fet que “quan es parla de tractament de dades personals, no es pot limitar a pensar en la privacitat, sinó que el tractament de dades pot suposar una ingerència en els drets i llibertats de les persones”.

En resum, concloïa que l’RGPD obliga els responsables i els encarregats del tractament a participar activament en la definició i concreció de les accions i mesures encaminades a garantir els drets de les persones, d’acord amb l’avaluació del risc realitzada. En aquest context, més que mai, la correcta garantia dels drets de les persones, mitjançant un ús responsable i segur de la seva informació, pot afavorir i enfortir la relació quan la confiança abasta, també, l’organització i gestió de la informació personal.

Al llarg de l’acte, Joana Marí, delegada de protecció de dades de l’APDCAT, va pronunciar una conferència sobre les principals novetats del Reglament general de protecció de dades i el seu impacte en l’àmbit social.

L’acte va tenir lloc el 29 d’octubre, a la Sala La Cuina de l’espai Francesca Bonnemaison.