• Imprimeix

Congrés Internacional de Transparència

03/10/2018 14:10
Imatge M. Àngels Barbarà, Congres Transparència Cadis

M. Àngels Barbarà

 

La directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, M. Àngels Barbarà, va participar al tercer Congrés Internacional de Transparència i Dret d’Accés a la Informació, que es va celebrar a Cadis els dies 26, 27 i 28 de setembre de 2018.  

L’edició d’enguany d’aquest esdeveniment, organitzat per l'Associació de Professionals de la Transparència (ACREDITRA) i per l'àrea de Dret Administratiu de la Universitat de Cadis, va tenir com a objectiu analitzar la relació de la transparència amb el dret d'accés a la informació pública, la publicitat activa i els àmbits relacionats amb el govern obert i el bon govern. 

M. Àngels Barbarà va participar el 26 de setembre a la sessió “Protecció de dades i transparència: un conflicte permanent?”, juntament amb la directora de l’Agència Basca de Protecció de Dades, Margarita Uría, i Pedro Colmenares, subdirector general d’Inspecció de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. Va moderar la taula Antonio Troncoso, catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Cadis.   

Al llarg de la seva ponència, M. Àngels Barbarà, va exposar que la protecció de dades no és un obstacle per a l’efectivitat del dret d’accés a la informació pública, sinó una garantia que aquest accés no sacrifica injustificadament els drets de les persones afectades.  

M. Àngels Barbarà també va comentar que, si bé aquest dret d'accés es configura com un dret subjectiu ampli, com qualsevol altre dret, no és absolut. Per això, pot resultar limitat quan entra en col·lisió amb altres drets, com passa amb el dret fonamental a la protecció de dades personals. Anonimització, minimització i finalitat són principis bàsics en el moment de ponderar el dret d'accés i el dret a la protecció de dades, en la resolució d'un cas concret.