• Imprimeix

Big Data: democràcia i seguretat a la Universitat Catalana d’Estiu

18/07/2018 10:07
FOTO M. ÀNGELS BARBARÀ - UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU- MANRESA

Sebastià Vila, M. Àngels Barbarà, Pompeu Casanovas, Marta Poblet i Josep Oliveras

La directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, M. Àngels Barbarà, va ser ponent a la Universitat Catalana d’Estiu que enguany, amb motiu dels seus 50 anys, es va celebrar a la ciutat de Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018. 

M. Àngels Barbarà va participar el 7 de juliol a la sessió “Big Data: democràcia i seguretat”, juntament amb Pompeu Casanovas, de La Trobe University (Austràlia); Marta Poblet, de RMIT University (Austràlia); i Sebastià Vila, del Grup de Recerca en Circuits i Sistemes de Comunicació de la UPC de Manresa. 

Al llarg de la seva ponència, M. Àngels Barbarà, va exposar en referència al big data: democràcia i seguretat, que la garantia del dret a la protecció de dades és una condició prèvia per poder exercir lliurement la resta de drets i llibertats necessaris en la democràcia. També es va referir al context actual de revolució tecnològica en el que neix l’RGPD, que és de compliment obligat des del 25 de maig.

M. A. Barbarà va comentar que aquest Reglament té la voluntat de ser “tecnològicament resistent”, és a dir, garantir els drets i llibertats de les persones més enllà de la tecnologia utilitzada. L’RGPD ha introduït una sèrie de principis i obligacions que serveixen per garantir el control de les persones sobre les seves dades i, per tant, per garantir el conjunt dels seus drets i reforçar el compromís de les entitats i les organitzacions amb la ciutadania.